Var hittar man stora kläder?

Med en hyfsad anslutning kan man idag göra blixtsnabba sökningar på nätet oavsett vilken söktjänst man väljer. Antalet internetvana datoranvändare ökar fortlöpande inom den kategori som inte är uppväxta med denna innovation. Annat är det med den nya generationen som tar internet för självklart. Men som sagt för många människor bjuder ”googlande” helt nya möjligheter. Det handlar inte om spel och lek som många oinvigda tror, även om en sådan sysselsättning givetvis finns med. Men nyttigt arbete kan ge många fördelar både professionellt och privat.

Leta inte i mörkret

clothesFör personer som drar stora storlekar i kläder är näthandeln mer eller mindre en hel revolution. Bara ta söksträngen ” stora storlekar herr” och resultatet blir 124 000 träffar. Går man på engelska ” big sizes mens clothes” får man nästan 40 miljoner. Då kan även den med ”normalstorlek” förstå skillnaden när det under tiden före internet bara fanns en handfull butiker i Sverige som förde XL och större kläder. Men nu gäller det att ha is i magen, inte bara rusa in i första bästa nätshop och fylla kundvagnen. Det gäller att plocka russinen ur kakan och ett gott exempel på en bra webbshop är www.motleydenim.se. Ett riktigt pålitligt företag som funnits med en god tid och har brett sortiment, snygg textil och bra villkor. Det självklara valet för alla modemedvetna män med storlekar upp till 8XL.

Bra skydd för konsumenter

I takt med att handeln utvecklats och breddas har nya konsumentskydd tillkommit. Lag om distansavtal kan man läsa om på bland annat konsumentverket. Det är goda nyheter för alla som handlar hos webbshoppar med dessa från hemförsäljningslagen reviderade regler så att näthandeln nu inkluderas. Även om de flesta butiker har ärligt uppsåt kan problem uppstå. Förmodligen ligger det mest i returrätten och det är alltid en bra idé att läsa villkoren hos den näthandlare man tänkt göra inköp hos.